Ammattivalokuvaaja

Media-alan ammattitutkinto, valokuvauksen osaamisala. Tarkoitettu sinulle, jolla on media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto tai vastaavat tiedot. Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Monimuotokoulutuksena tämä tutkinto soveltuu hyvin yrittäjälle tai työn ohessa suoritettavaksi. Hakeudu koulutukseen ottamalla meihin yhteyttä vvi@vvi.fi.

Aloitusvaatimukset ja koulutuksen tavoite

Oletko haaveillut valokuvauksen ammattilaisuudesta? Kaipaatko vielä vahvistusta osaamiseesi kaupallisena valokuvaajana ennen oman yrityksen perustamista? Mietitkö vielä mikä kuvausgenre sopisi sinulle parhaiten? Teetkö töitä yksin etkä saa osaamisestasi palautetta?

Koulutuksen tavoite on kehittää ammattivalokuvaajana toimimisen valmiuksia. Keskiössä on ammattivalokuvaajana toimiminen tämän päivän sekä tulevaisuuden vaatimustasot täyttävässä visuaalisessa maailmassa. Tämän opintovuoden voit käyttää esim. valokuvausteknisten taitojesi kartuttamisessa, tuotantoprosessiesi analysoinnissa ja kehittämisessä sekä saada vahvistusta yrittäjänä toimimiseen, myyntiin ja markkinointiin. Ammattitutkinnossa keskitymme asiakaslähtöiseen valokuvaamiseen ja valaisuun. Lisäksi tutkinto tarjoaa valokuvakerronnan suunnittelua ja toteuttamista, ammattimaista kuvankäsittelyä sekä työprosessien suunnittelua ja hallintaa. Tärkeä rooli on lähijaksojen välisillä tehtävillä ja niistä saatavilla palautteilla.

Lähtötietovaatimuksena Media-alan (aiemmin Valokuvaajan) ammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa aloittaville on Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto tai vastaavan osaamisen osoittaminen. Katso ohjeet koulutuksen hakeutumisesta.

Visuaaliviestinnän Instituutista valmistunut valokuvaaja toimii pääasiassa kaupallisena ammattivalokuvaajana ja osaa toimia sen edellyttämällä tavalla. Hän on vakaa ammattilainen ja luotettava toimija media-alalla. Opetuksen lähijaksoilla ja ryhmän omassa verkostossa tapahtuva vertaistuki antaa valmiuksia kohtaamaan erilaisia toimeksiantoja.

VVI:n VALOKUVAAJA
• On kasvanut harrastajasta ammattivalokuvaajaksi
• Toimii erilaisissa kuvausolosuhteissa
• Kehittyy asiakaskohtaamisessa ja mallin ohjaamisessa
• Kasvattaa ammatillista yhteistyöverkostoa tiiminsä kokoamiseksi
• Suunnittelee ja toteuttaa itselleen ominaisia sekä kannattavia työprosesseja
• Pystyy aloittamaan kannattavan liiketoiminnan
• Tuntee kuvauskalustonsa ja osaa käyttää sitä luontevalla tavalla
• Kehittyy ammattimaisena kuvankäsittelijänä
• Toimii itsenäisesti asiakaslähtöisissä toimeksiannoissa
• Inspiroituu ja hankkii tietoa uuden teknisen, ilmaisullisen, sosiaalisen ja kaupallisen osaamisen synnyttämiseksi

Opiskelu

Lähiopetusjaksoja on kuusi. Lähiopetusjakson kesto on yleensä kolme päivää.

Koska ammattitutkinnon tavoitteena on jokaisen opiskelijan kehittyminen itsenäiseksi yrittäjäksi ammattivalokuvaajana, on koulutuksen painopiste opiskelijan itsenäisessä työskentelyssä ja sen tukemisessa.

Kaksi tutkintotilaisuutta lähiopetusjaksojen yhteydessä

Valmistavan koulutuksen yhteydessä järjestetään tutkintotilaisuudet, joissa opiskelijat osoittavat tutkinnon perusteissa vaaditun osaamisensa neljässä tutkinnon osassa, omaa suuntautumistaan painottaen. Lue lisää tutkintotilaisuuksista.

Koulutuksen aikataulu ja sisältö

Seuraava ryhmä, MAT 2123, käynnistyy 8.-10.9.2021. Koulutusohjelman kesto on puolitoista vuotta. Tänä aikana on kuusi kolmen päivän lähijaksoa sekä kuusi yhden päivän webinaaria, yhteensä 24 päivää.
Lähipäivät ja niiden suuntaa antavat sisällöt näet tästä dokumentista (PDF): MAT 2123 toteutussuunnitelma opiskelijoille
Pääkouluttaja on Sami Reivinen, Studio KLIK. Lisäksi kouluttajana toimii eri suuntautumisalojen asiantuntijat ryhmän tarpeiden mukaan. Sisällön pääpirteet on määritellyt Opetushallitus tutkinnon perusteissa.
Koulutus toteutetaan pääsääntöisesti oppisopimuskoulutuksena, jolloin valtio hoitaa suurimman osan opiskelun kustannuksista. Jos oppisopimus ei ole mahdollinen, voit osallistua omaehtoisesti, jolloin opiskelijan kustannukseksi tulee 160€ + alv / päivä, yhteensä 3840 € + alv (laskutus tapahtuu kunkin lähijakson jälkeen).
Hakeudu koulutukseen ottamalla yhteyttä VVI OY:lle vvi@vvi.fi.

Ennakkotehtävä

Tehtävän tarkoitus on auttaa kouluttajaa orientoitumaan ryhmän tarpeisiin ja päämääriin. Tee tämä kun tiedät että olet aloittamassa ryhmässä. palautetaan 2.8.2021 mennessä osoitteeseen vvi@vvi.fi.

1. Kirjoita lyhyesti mitkä ovat omat tavoitteesi ja toiveesi koulutuksesta.
2. Tämänhetkinen portfoliosi. Kerää 10 kuvan portfolio tämänhetkisestä parhaasta tasostasi.