ProWay-lyhytkurssit

Rakkaudesta valokuvan tekemiseen – kaikille avoimet kurssit

ProWay-kursseille voi osallistua jokainen ammatikseen tai muun ammatin ohella kuvia tuottava valokuvaaja tai vakavasti kuvausta harrastava. Kurssille tulevan on hyvä hallita valokuvauksen perustekniikka ja tekniset käsitteet, jotta pystyy seuraamaan opetusta ja hyödyntämään sitä tehokkaasti omassa työssään tai harrastuksessaan.

Kurssit sopivat hyvin kokeneellekin valokuvaajalle, joka haluaa kehittää osaamistaan kurssien aihepiirien osalta. Huipputasoinen ammatillinen kuvanlaatu on luonnollisesti täysin sama asia riippumatta siitä, tekeekö sitä pääelinkeinonaan vai rakkaudesta ja harrastuksesta hyvään valokuvaan.

ProWay-kursseilla voi kerrata hankkimiaan tietoja ja tutustua ammattilaatuisen työskentelyn uusimpiin työskentelyperiaatteisiin ja ajatustapoihin sekä saada virikkeitä omaan kuvalliseen ilmaisuunsa ja tekniikkaansa.

ProWay-kursseilla vetäjinä toimivat valokuvausalan ammattilaiset. Kurssit ovat erillisiä kokonaisuuksia.

Ilmoittaudu kursseille ilmoittautumislomaketta käyttäen.

Tervetuloa kehittämään valokuvaosaamistasi!


Lahjakortti lyhytkursseille

Osta valokuvausta rakastavalle ystävällesi lahjakortti ProWay-lyhytkurssille. Voit valita yhden tai kahden päivän lahjakortin.


Studiotyöskentely II – Henkilökuvauksen jatko 29.-30.1.2022

Kouluttajana Jarkko Viljanen, VAT

Studiovalaisun ja -kuvauksen peruskurssin itsenäinen toinen osa, jolla jatkamme siitä, mihin HENKILÖKUVAUS I -kurssilla päästiin. Harjoittelemme valonmuokkainten käyttöä ja erilaisten valaisutyylien rakentamista niiden avulla. Tutustutaan myös kuvan Tetheröintiin kamerasta suoraan Lightroomiin / CaptureOneiin. Kurssi on tarkoitettu valokuvauksen harrastajille sekä studiokuvausta aloitteleville ammattilaisille, jotka haluavat monipuolistaa henkilökuvausosaamistaan.


Ammattilaistapaaminen 5.2.2022

Kouluttajana Mikaela Holmberg VAT ja Raija Kolehmainen, VEAT, SVLM

Tapaaminen valo- ja/tai videokuvaamisen ammattilaisille, jotka haluavat jakaa ideoita ja kokemuksiaan toisten ammattilaisten kanssa. Tavoitteena on löytää uusia ajatuksia ja etsiä sitä omaleimaista ilmaisutyyliä, jolla erottua ja jota tehdessä jokainen työpäivä olisi itsellekin antoisa ja innostava.


Photoshop-päivä 14.2.2022

Jarkko Viljanen, VAT

Päivän aikana tsekataan mitä uutta Photoshopiin on viime aikoina tullut ja miten uusia ominaisuuksia voi soveltaa. Tarkistetaan, että kaikille on selvää tasojen (layereiden) ja säätötasojen käyttö. Opetellaan ihon retusointia simppelisti sekä Frequency Separationin avulla.


Valokuvaajan videokurssi 19.-20.2.2022

Kouluttajana Jarkko Viljanen, VAT

Viikonlopun tehokurssi videotuotannosta valokuvan ammattilaisille ja harrastajille. Kurssilla tehdään videoita järkkärillä ja tutustutaan myös muuhun videon tekemisessä tarvittavaan kalustoon. Puhutaan erilaisista käsitteistä, asetuksista sekä käsikirjoituksesta. Otetaan myös äänen käsittely haltuun. Kurssilla saat erittäin hyvän lähtölaukauksen laadukkaampien videoiden toteuttamiseen.


Värikalvotyöpaja 12.3.2022

Kouluttajana Chris-Tomas Konieczny, MEKU, MAT

Yhden päivän maankuulu värikalvokurssi alkaa terävällä teoriapläjäyksellä siitä, miten värikalvojen kanssa kannattaa elää ja millä ajatuksella värikombinaatioita luoda. Heti perään päästään itse asiaan, kuvataan pari setuppia työpajameiningillä.


Lifestyle miljöökuvaus 14.-15.5.2022

Kouluttajana Raija Kolehmainen, VEAT, SVLM

Lifestyle-kuvaamisen viikonloppu ammattilaisille ja edistyneille harrastajille, jotka haluavat oppia tallentamaan tunnelmia ja tapahtumia ulko- ja sisämiljöössä vallitsevaa valoa hyödyntäen ja sitä omalla valaisulla täydentäen.


Kopterikuvauksen sovellukset mediatuotannossa

Kouluttajana Jarkko Viljanen, VAT

Leijuva kamera tuo paitsi uusia kuvakulmia myös uusia mahdollisuuksia mediatalon ja journalistin työkalupakkiin. Kurssi sopii henkilölle, jonka työnkuvaan kuuluu kopterikuvaus sekä journalistille / friille, joka haluaa laajentaa taitojaan lentävän kameran ja siihen liittyvän teknologian avulla. Kurssi on näkökulmia laajentava päivä, jossa ei paneuduta niinkään lentolaitteen nippelitekniikkaan vaan sen soveltamiseen erilaisissa medioissa. Kurssi on toteutettu yhteistyössä Insta AirHow Oy:n kanssa ja se toteutaan tilauksesta.


Edistyneet RPAS/UAV-sovellukset

Kouluttajana Jarkko Viljanen, VAT

Kurssi soveltuu niin kauko-ohjatun ilma-aluksen hankintaa harkitsevalle kuin kokeneelle lennättäjälle. Kurssilla ei paneuduta lentämiseen tai ilma-aluksen nippelitekniikkaan vaan uuteen teknologiaan ja sen mukanaan tuomiin business-alueisiin esimerkkiprojekteineen. Kurssi on toteutettu yhteistyössä Insta AirHow Oy:n kanssa ja se toteutaan tilauksesta.